BGtop Невероятно мекички кифли, нещо средно между кроасани и козуначени Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Невероятно мекички кифли, нещо средно между кроасани и козуначени

Продукти:
500 мл. (2 ч. ч.) прясно мляко
30 гр. прясна мая
1 ч. л. сол
3 с. л. захар
1 с. л. олио
800 гр. (5 ч. ч.) брашно
100-150 гр. меко краве масло
1 яйце
черен сусам или маково семе
Начин на приготвяне:
В голяма купа се размива маята в 1 ч. ч. прясно мляко заедно със захарта. Оставя се настрани 20-30 минути до шупване.
Добавят се втората чаша мляко, олиото, солта и разбития белтък (жълтъка сме отделили за намазване). Омесва се тесто като постепенно се прибавя брашното.
Меси се до меко, нелепнещо тесто. Купата се покрива и се оставя на топло място за 30-40 минути или докато увеличи обема си два пъти.
Втасалото тесто се разделя на 20 еднакви парчета. От всяко се разточва тънка питка, която се намазва с мекото краве масло.
Питката се навива на руло, 
усуква се като леко се разтяга настрани.
Рулото се завива на спирала, след което двата края се съединяват.
Така оформените кифлички се поставят в намаслена тава (или застлана с хартия за печене) и се оставят да втасат за 20-30 минути. Втасалите гевреци се намазват с разбит с малко водичка жълтък и сe поръсват със сусама или маковото семе.
Фурната се загрява на 180 С поставят се втасалите кифлички и се пекат 20-25 минути до зачервяване.






Плънката може да бъде всякаква – сирене с различни подправки, салам, сладко или мармалад,
течен шоколад и др.



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка