BGtop Понички на фурна Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Понички на фурна

Продукти:
За закваската:
100 мл. прясно мляко
1/2 кубче мая
1 с.л. захар
5-6 лъж. брашно                                                                                     
За тестото:
1/2 кг. брашно
100 гр. захар
100 гр разтопено масло
150 мл. прясно мляко
2 яйца
1 ванилия
1/2 ч.л. сол

За пълнежа:
течен шоколад или мармалад, може да ги напълните и след изпичането с крем ванилия
малко масло за намазване и пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
В топлото мляко за кваса разтворете маята,захарта и сложете брашното.Оставете да шупне.
Загрейте другото мляко (трябва да е топло, но не горещо).
Разбийте яйцата с захарта, добавете разтопеното масло, млякото, солта и ванилията. 
В подходящ съд сложете брашното излейте закваската и другата смес от млякото. Замесете тесто и оставете да втаса. Аз включвам фурната на 50 градуса да загрее и изключвам , слагам съда с тестото вътре покрито с кърпа така втасва по бързо. 
Като увеличи два пъти обема леко го размесете и разделете на 14-15 топчета. Леко разплескайте всяко топче с ръка сложете по 1 ч.л. течен шоколад, 
съберете краищата хубаво за да не изтече шоколада при печене.
Сложете ги в тава покрита с хартия за печене като оставите разстояние между тях. Оставете да втасат още малко. Сложете ги в студена фурна. Включете на 180 градуса и печете около 30 мин.
Готовите понички намажете с малко масло и поръсете обилно с пудра захар.
Другия вариант е да разточите готовото тесто на лист с дебелина около половин сантиметър. С помощта на чаша или ринг да изречете кръгове с диаметър 6 см или 8 см., в половината кръгове да сложите по 1 ч.л. течен шоколад/мармалад.
Намажете краищата с мъничко вода или разбит белтък и прихлупете с другата половина кръгове като притиснете краищата да се залепят.
Подреждате поничките в намазнена тава на разстояние една от друга и ги оставате да втасат половин час.
Пекат се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до зачервяване. Оставят се леко да се охладят, след което отгоре се намазват с разтопено масло.
Готовите понички може да потопите в разтопен шоколад или шоколадова кувертюра и да украсите по желание.
Да ви е сладко!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка