BGtop Малките понички от едно време Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Малките понички от едно време

Продукти:
500 мл. топло, но не горещо прясно мляко,
500 гр. брашно,
1 голямо яйце,
5 с.л. захар, 1кубче прясна мая за хляб или 2 пакетчета суха,
щипка сол

Начин на приготвяне:
Затопляме млякото  и в чаша с част от  него слагаме малко захар и разтваряме маята докато шупне.
След това я прибавяме в купа към останалото мляко, добавяме яйцето, разбъркваме добре на гладка смес, добавяме и захарта и щипката сол и след това с постоянно бъркане на части прибавяме брашното. Получава се нещо като кексово тесто, но ако видите, че се сгъстява разредете с мляко. Разбира се млякото можете да замените и с вода.
Покривате тестото с кърпа или кухненско фолио и го оставяте да удвои обема си.
Слагате в тенджера или фритюрник поне един литър олио да се загрее (поничките трябва да плуват в мазнината). От тук на сетне вариантите са два:
Ако нямате дозатор за пържени понички, вземате по шепа от втасалото тесто, изстисквате, както съм показала на снимката малко отгоре, и с лъжица отрязвате от тестото.
Веднага пускате отрязаното в сгорещената мазнина (не трябва да е много силен котлона за да не потъмнеят от вън, а отвътре да останат сурови).
Когато добият златист цвят ги отцеждате от мазнината и ги изваждате на кухненска хартия.
Сервирате поръсени с пудра или кристална захар, полети с мед
или с течен шоколад и поръсени със смлени лешници.
Втория вариант е да имате това малко уредче, с негова помощ се правят по-лесно като се щрицоват директно над мазнината.
Пържим от едната страна и внимателно обръщаме и от другата ( в този случай може и да не изчакваме тестото напълно да втаса защото с шприца поничките стават по-тънки и веднага бухват и не остават сурови отвътре).
Сервирате с каквото на вас ви харесва.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка